I november besøkte Kinaelevene 11 kinesiske studenter som kom til Norge i september og studerer norsk på høyskolen i Volda. Dette var direkte kontakt med kinesiske ungdomer i Norge for Kinaklassen.

Alle disse kinesiske studentene har et tuft år foran seg. I juni 2009 må de bestå språkeksamen i norsk for å kunne studere videre i Norge. Kinaelevene ble imponert over at de har lært så mye norsk på så kort tid.

Mari Elise og Anna sammen med kinesiske studenter IMG_0898

Deretter kom disse kinesiske studenterne til Møre FHS på besøk. Kinaelevene prøvet å praktisere kinesisk språkkunnskap. Da ble studentene overrasket over hvor bra uttale i kinesisk Kinaelevene har øvet seg til.

Kinesiske studenter tok med seg mye interesante bilder og informasjoner om sitt land, oppvekstmiljø og sine tradisjoner. De spilte musikk og viste kinesisk filmsnitt som dagens kinesiske ungdommer liker. Med bilder beskrev de sitt studentliv, lokal opera og sine hjembygder.

IMG_0899

 

 

 

P1080187


Kinaelevene laget vafler og sveler til gjestene fra Midtens Rike som aldri hadde smaket og anet hva disse ting var. Sammen med kinesiske studenter lærte Kinaeleverne å spille Mahjong, et kinesisk spill som er populær både i Kina og i sydøst Asia.

Stemningen var god. Begge partnere lærte å bli bedre kjent med hverandre. Pingpong konkurransen mellom «Norge» og «Kina» ble også gjenomført. «Kina» vant som vanlig!

P1080185


I løpet av høsten har Kinaklassen lagd stor vekt på forbredelsen til den store Kinaturen i februar og mars 2009 og arbeided med å skaffe kjennskap om det fremmende landet, og ikke minst kinesisk språkkunnskap. Gjennom direkte møte med kinesiske ungdomer her i Norge har vi fått fersk innblikk i det fremmende landet med store regionale forskjeller. Disse møtene har lært oss litt om at vi er både like og ulike på grunn av oppvekstmiljø, men som menneske har vi mye felles.

P1080178 P1080181