Lørdag den 17. oktober var det endelig Kina klassen sin tur til å ha elevkveld på Møre Folkehøyskole. Noen av de kreative guttene hadde satt seg ned, med te og det hele, og diskutert litt hva som kunne gjøres. De fant fort ut at de kunne ta de beste elementene fra de andre elevkveldene også legge til noen andre elementer som ville være unikt alt annet som hadde skjedd.

De kom opp med ideen 30-talls fest med karakter trekk, som nazister, fascister og feminister blant dem. Alle på skolen fikk en gruppe de tilhørte, men det var deres eget valg å gjøre noe ut av tingene. Ville de spille en annen person kunne de, ville de være seg selv kunne de det, det eneste vi krevde av dem, var at de var pent kledd og holdt seg til gruppen sin når det gjaldt.

IMG_5088

Hvorfor skulle vi ha en 30-talls fest var det kanskje en del som lurte, men de som kom med ideen hadde svaret på det. For det var slik at Bård fylte 70 år og hadde funnet seg en ny person å dele livet sitt med, nemlig Siri. I bursdagen ville flere ting enn hans forhold til den mye yngre Siri bli avslørt, nemlig dette at han kom til å endre sitt testament og at alt han eide ville gå til sin forlovede etter deres bryllup. Det ville si at hans søster, Siw, ikke ville få noe av hans formue når han døde, med mindre han døde før bryllupet. Og det var her ting ville være annerledes fra de andre elevkveldene, fordi vi skulle løse en mordgåte, for Bård blir drept av en av hovedgjestene i løpet av kvelden.

Vi planla alt som skulle skje den kvelden og følte at alt kom til å gå skikkelig bra. Vi greide å holde tingene som skulle skje hemmelig, foruten om det som stod på invitasjonen til de på skolen. En dag før den store kvelden fikk vi vite at det vi hadde planlagt med brannalarmen kom til å gå. Dette var noe vi brente veldig for, men går det ikke så får vi finne andre måter å gjøre ting på, og det gjorde vi.

IMG_5084 IMG_5077

Maten ble laget av vår iherdige sjefskokk, Sondre, med hjelpere til stede. Vi lagde vårruller til forrett, kylling wok til hovedrett og så var det is til dessert. Vi begynte på maten torsdagen med å tilberede alle grønnsakene og lage fyllet til vårrullene. Alle i klassen hjalp til så godt de kunne og såfremt de hadde tid å avse.

IMG_5093 IMG_5169


Middagen var god, noe vi har fått tilbakemeldinger på fra andre elever, noe som tyder på at alt strevet til sjefskokken og alle hjelperne var verdt det. Når maten ble servet tok det noe tid mellom forretten var spist, til hovedretten ble servert, men slike ting er vanskelig å time når det er direkte på premieren. Det at vi måtte vente litt på maten tror jeg ingen merket så veldig mye, fordi det var veldig sosialt under middagen.


Etter middagen trakk vi oss opp i ballsalen, også kjent som peisestuen, hvor folk drakk champagne brus og snakker før underholdningen begynte. For denne anledningen hadde bursdagsgutten, Bård, fått Karl Magnus til å ha ansvar for at gjestene ikke skulle kjede seg. Karl Magnus hadde funnet noen konkurranser for de forskjellige gruppene, som ville konkurrere mot hverandre to mot to. Det virket som om dette var en suksess, for folk lo og så ut til å ha det veldig gøy når de så på.

Etter at alle gruppene var ferdig med sine konkurranser, gikk hver gruppe til sitt eget sted, for å ha litt gruppe aktiviteter. Lederne for gruppene, av de som var mistenkte, unnskyldte seg av forskjellige grunner og gikk ned til matsalen, hvor vi gjorde klar liket til Bård. På de av oss som forsvant, virket det som om gruppeaktivitetene ikke var så vellykket som vi hadde håpet på, men alt kunne ikke fungere.

IMG_5135 IMG_5144


Når Bårds lik var blitt funnet, og vi fikk alle samlet nede i ballsalen, gikk det ikke lange tiden før gruppene var i gang med å finne ut hva som hadde skjedd og hvem morderen var. Alle de mistenkte ble avhørt gruppe for gruppe, og det ble fort litt krøll om hvor folk skulle, for en av gruppene hadde havnet i røykekroken når de skulle i matsalen, men det er sånt som skjer. Plutselig virket det som om hele skolen var mer interessert i det som skjedde, for alt sammen var en konkurranse. Premien var ikke bare noe vinner gruppen som ville ha fordel, men noe hele skolen kunne bruke.

IMG_5173 IMG_5119


Hele elevkvelden begynte klokken syv på kvelden og var ferdig klokken kvart på tolv, noe klassen vår ikke hadde forventet. Etterpå ble Disney filmen Mulan satt på for dem som ville se den, mens det var noen som gikk ned for å få mer mat. Elevene i Kinaklassen gikk også ned i matsalen for å hjelpe til å rydde.

Når vi har spurt folk i ettertid har vi fått vite at det var en helt utrolig gøy kveld og Marianne, en av assistentene sa at det var den beste elevkvelden hun hadde vært på. Elevkvelden vår ganske komplisert, noe jeg tror en del ikke helt ble klar over før vi kom til torsdagen og maten skulle tilberedes. Det var mange ting som måtte planlegges og hadde det ikke vært for at vi begynte uken før høstferien så hadde det nok ikke gått så bra som det gjorde.

MVH:)

Kinaklassen
Siw