Endelig ble det fint vær! Takk og lov for det. Vi tilbrakte fem herlige dager i Verdens Ende, eller Lijiang som det heter på kinesisk. Her bodde vi på et meget sjarmerende, lite hotell lokalisert midt i smørøyet i Lijiangs gamleby.

vårt hotell Lijiang om kvelden

Vårt hotell i Lijiang

Lijiang om kvelden

Byen hadde en labyrintaktig byplan, og overalt sildret det små idylliske elvebekker og kanaler. Byen, som ofte har blitt omtalt som østens svar på Venezia eller paradis på jord, bestod av pittoreske, små trehus bebodd av det beryktede Naxi-folket.

IMGP4638 Christian i Svartdragens park
Lijiang – Naxi-folkets hjembygd

Christian i Svartdragens park

Naxi-folket er kjent for sitt matriarkistiske samfunn. Det vil si at det er kvinnene som dominerer. Mens kvinnene er ute og arbeider, fyller mennene tiden sin med å plystre, tegne, passe barn, øve kalligrafi, dikte, spille Mahjong, skryte av konene sine, røyke bambus eller rett og slett sove.

I bakgrunnen av Lijang, ruver et stort snødekket fjell som heter Jadedragesnøfjellet. Dette fjellet har inget menneske noen sinne klart å bestige. Landsbyen Yuhu, ligger ved foten av dette fjellet. Den er bebodd av Naxi-folket, og som Naxi-folk flest, ser de på Jadedragesnøfjellet som svært hellig.

Yuhucun Josef Rock's museum

Yuhu village, en Naxi-folkets landsby

Josef Rock’s gamle bolig i Yuhu village

Vi besøkte denne landsbyen for å menge oss blant de lokale, samt ta turen innom det gamle bostedet til eventyreren og botanikeren Dr. Josef Rock. Det var han som gjorde Naxi-folket og Lijiang kjent for omverdenen en gang på1920-tallet, og bildene han tok for National Geographic var spennede å se på.

Etterpå besteg vi et fjell i nærheten. Dette fjellet var over 3000 moh. og etter timesvis med bratte skråninger og syltynn luft var det godt å spise lunsj hos den hardbarkede skogvokteren i området.

Pause  under fjellvandringen Tungt å gå på til 3200 moh
Lijiang sett fra fjellet May spiser is

Fjellturen var hard kost for de aller fleste, så at den var etterfulgt av en fridag kom godt i havn blant klassens elever. Eventyrlystne som vi er, ble dagen alikevel fylt med mange opplevelser og spennende utflukter. Blant besøkene som ble gjort var den sagnomsuste Drageparken, Mu-klanens overdådige villa, Lamus House of Tibet og De Tre Brønnene blant de mest populære.

Så skulle klassen endelig dra til Beijing. Vi mellomlandet i Kunming, og ankom Beijing sent tirsdag 26. februar. Forventningene var store for byen som alle hadde hørt så mye om.

Klassebilde Beijing

Etter en deilig natts søvn skulle endelig eventyret begynne.

Vi ble vist om på universitetet vi bor på av en av universitetets ansatte. Etter dette ble vi kjørt med buss til Den Himmelske Fredsplass. Der så vi Folkets Store Kongresshall, Den Himmelske Fredsport, Maos maosoleum, Folkets Heltemonument og var inne i Den Forbudte By.

Andreas og May foran kjerlighetstreet Joachim og Mariann i Den forbudte by

Inne i Den Forbudte By fikk vi se mye interessant arkitektur fra 1420-tallet, og mange gamle monumenter til ære for de gamle keiserne. Vi gikk også opp på en høyde, hvor vi så Den Forbudte By og Beijings hjerte ovenifra. Det var et mektig syn.

På kvelden dro vi ikke på fake-market, men på Silkemarked, og spiste hot-pot, Beijing style, til middag.

I Den forbudte by Hot pot middag

Hilsen fra kinaklassen i Beijing v/ May og Tuva.