Etter en natt i Jianshui var vi våkne og klare for nye eventyr. Ferden gikk først innom et confusiustisk tempel. Der vi som individer fra en helt annen kultur fikk se hvordan confusius formiddlet sin lære. I tilegg fikk vi oppleve den fantastiske arkitekturen fra det gamle Kina.

May i Konfusiustempelet


Etter tempelet gikk opplevelsen videre med buss til Yunnanprovinsens hovedstad, Kunming. Storbyen med 4,5 millioner innbyggere gjorde inntrykk på enhver. Denne kvelden fikk vi oppleve byen på nært hold. Her spiste vi som keisere av Kina på byens hotteste restaurant… Ooyeah. Etter en god natts søvn fikk vi oppleve den travle byen på egen hånd. Vi fikk noen sterke anbefalninger på hvordan vi kunne se byen som en lokal innbygger. Alle var i ekstase på hostellet og temperaturen økte i det vi sprang ut av dørene.

Et marked i Yunnan


En av anbefalingene var blomster markedet. Her kunne man få blomster i alle farger og former. Ikke alle kom fram til det rette markedet, men ble feildirrigert til et marked hvor man kunne få kjøpe alt utenom blomster. Her kunne man få alt fra skilpadder og kaniner, til kunst og kinesisk delikatesser.

Kunming - byen med blomster


Kunming museet var også på listen. Det var vanskelig å finne, men noen tokk intiativet til å spørre en forbipasserende kineser om veien til det beryktede museet. Der var det utstilling av både gamle bronsjegjenstander og enorme dinosaurer fra oldgammel tid.


Etter en interresant, men også strevsom dag i Kunming, dro den adventuriske klassen videre med nattog til Dali.

Løvedans i Zhoucheng

Å for et vakkert vær det var da vi ankom byen. Dali er en av de mest kjente byene for backpackere, og turistfølelsen oste fra hele byen. Hotellet vi bodde på var til og med anbefalt av Loneley Planet. Selv om vi ikke ble mer enn en natt fikk vi se byens beste sider. Heldige som vi var, fikk vi med oss befolkningens hederparada for de lokale gudene. Parader og opptog med røkelse, sang dans og musikk. Resten av dagen gikk med til å se den vakre utsikten over byen og se hvordan batikk blir laget.

Parade i Zhoucheng


Fra Dali dro vi til det vi lenge hadde gledet oss så inderlig til, nemlig VERDEN ENDE!!!!!! Dagen var til egen disposisjon, som førte til at pengene forsvant sporløst fra elevenes lommer.
Martine vil gjerne bruke anledningen til å takke hele klassen for en fantastisk 20 års feiring!

Verdens ende - Lijiang den gamle byen
Fra Svartdragens park


Dagen etter den store feiringen, våknet alle klare og friske for en ny busstur til en av verdens vakreste steder ifølge klassen og UNESCOS verdensarvliste, Tigersprang kløften. Vi fikk se elven Yantze svinge i hele 180 grader.

yangtse Tigersprangskløfta
Yangtse første svinge i Yunnan


Mens vi venter på nye utrolige eventyrer, hilser vi masse fra spektakulære Martine og den fantastiske Tone.

Kari, Tuva og Heidi i solen