Torsdag den 6. mars dro klassen Kina – Midtens Rike til fjellturen med ca 18000 trappetrinn.

Huangshan 2008

De gule fjellene ( el. Huangshan på kinesisk) hadde mer enn trapper å tilby, en utrolig panorama utsikt med kulisselignende fjellformasjoner og velbevart natur.

Huangshan pannorama
Huangshan pannorama

Turen startet kl. 11.30 og vi kavet oss oppover de krunglete trappesteinene i høy hastighet. Vi var oppe kl. 14.30, ca en halv time tideligere enn beregnet. På toppen kom vi et fint hotell der de hadde lagt ut madrasser på gulvet til alle 14, fordelt på to rom. Det var trangt og vi merket fort varmen fra Jan Inge utpå på kvelden, etter at han fikk ett varmt møte med ovnen, som falt ned på ham fra veggen når vi sov. Noen få var tidlig oppe for å se på soloppgangen, selv om det bare var 30% sjanse for å se sola siden tåken var tett.

På vei opp til Huangshan

Tåke og snø hindret oss i å få den beste utsikten, så var turen nok så mystisk og stemningsfull. På vei tilbake måtte vi ofte vike for personer som bar tunge steiner, matrialer og vask til byggeplass og hotell. Disse folkene bærer ca. 80 kg og tjente omlag 50 norske kroner per tur opp og ned fjellet, – det hadde ikke jeg orket! Etter to timer spiste vi på hotellet som vi passerte. Veldig god mat!

Pinjetreet Kari og Joachim på de gule fjellene

Når klokken var rundt kl 14.00 var samtlige elever kommet tilbake til bussen. Det merkligste var at Jan Inge var en av de første! Han var her også i fjor. De andre var tappet for krefter på tross av hardt ginseng forbruk…  

Huangshan Joachim bruker all kraft
Tuva og Heidi slapper av på hotellet Pinjetreet
Huangshan 1 May og Andreas på Huangshan
Huangshan trappetrinn Huangshan på vei opp

Se flere bilder her.

Hilsen fra Kinaklassen på De gule fjellene v/ Andreas og Joachim