Etter en natt på toget ankom vi Shanghai kl 11 på formiddagen. Vi startet dagen med å sjekke inn på et veldig artig hostel med sjøskute tema. Veldig pent.

Etter frokost på Hostellet dro vi ut for å se byen. Vi dro til Shanghais høyeste bygning for å ta verdens raskeste heis! 45 sek på hele 88 etasjer. Mange gledet seg, men noen syntes tanken på heisen var litt skummel. Til tross for hastigheten gikk det veldig bra og alle syntes det var veldig gøy. På toppen kunne vi se utover hele Shanghai. Helt fantastisk! I tillegg fikk alle en gratis sjøperle på toppen. Veldig gøy for jentene:)

Når vi kom oss ned på bakken igjen, tok vi en utrolig kul undergrunnsbane med lysshow alle veier, fra den ene siden av elven til den andre. Så gikk turen til skreddersmarkedet.
Her får man kjøpe det man ønsker, skredersydd. Gutta ble veldig kjekke i de nye dressene sine og flere av jentene bestillte både kjoler, kåper og dresser.
Det var veldig billig og alle var veldig fornøyde. 

akrobatikk

Den andre dagen i Shanghai var det tid for mere shopping. Det var klart for fakemarked! Der fant vi mye av det samme som i Beijing, men man blir aldri lei av billige klær og sko.
Etter at vi la fra oss fangsten på hostellet, dro vi for å finne oss litt mat. De fleste av oss spiste samlet på en koreansk restaurant, men det var to stk som sviktet oss for å spise sushi. Etter at magen var god og rund stakk vi på shanghai byplanleggingsmuseum. Det var veldig interresant å se og høre hva de har tenkt å gjore med byen.

glass og betong

Vi er veldig fornøyd med byen som den er. Vi føler at dette er den storbyen vi fikk mest utbytte av. Hong kong var for mange høye bygninger på et lite areal, og Beijing var en by som var så spredd at det ble umulig å få med seg alt. Shanghai har alt på et sted virker det som, og om de ikke har det så har de et veldig effektivt undergrunns-system som fungerer veldig bra.

Samme kveld var vi på akrobatikkforestilling. Sprettende gutter og myke jenter. De var veldig flinke og imponerte de fleste. Her var det både ballett, sjonglering, sykling og deathball. Dvs en stor ball med hele 5 motorsykler som kjørte rundt og rundt. Fasinerende men også veldig nervepirrende.

Christian på skreddersyr market nanjing gata

Vi har fått mye fri disse siste dagene før vi skal hjem, og det er egentlig veldig greit. Det gjør at vi kan få tid til å bruke opp abslutt alle pengene våre på dvdèr, klær, sko, vesker og andre ting som er overalt her. Billig er det i hvertfall! 

shanghai byplan museum

Neste reisebrev vil være en hilsen fra de 4 jentene som dro på 2 dagers tur til Hangzhou. Vi andre gleder oss til å høre om deres opplevelser og det kan dere også.

Hilsen fra Kinaklassen i Shanghai v/ Mariann og Martine