Etter en to-timers flytur har Kinaklassen nå forflyttet seg fra Beijing til Hangzhou, hovedstaden i Zheijiang-provinsen. Her bor det 4-5 millioner mennesker (like mange som i hele Norge), hvilket gjør byen til en av de minste provinshovedstadene i landet.

Nyttaarsmiddag

Flyet fra Beijing var forsinket, så vi fikk ikke så mye ut av den første dagen. Om kvelden derimot, var vi klare til innsats alle mann. Etter en flott nyttårsmiddag, tok vi turen ut i gatene for å se på folkelivet. Kineserne feiret det nye året med et brak, og byen var nærmest som en krigssone. Store rakettbatterier dekorerte himmelen i alle regnbuens farger, og kinaputtene lå strødd utover veien (uten at taxisjåfører og syklister lot seg skremme av det). Feiringen fortsatte hele natten, så det ble ikke mye søvn på oss.

Nyttaarsbelysning ved West Lake

             Nyttaarsaften                    

                 Nyttaarsbelysning ved West Lake

Dagen etter stod det sightseeing på programmet, og vi tok utendørs minituristbuss langs West Lake. Kineserne stirret vantro på de store hvite krigerne som kjørte forbi i jernhesten. De fulgte etter oss som zombier og hadde ikke noe imot å stikke kameraene sine langt opp i ansiktet på oss. Spesielt Jan Inge tiltrakk seg oppmerksomhet med sine hullete bukser. Kineserne syntes rett og slett synd på ham, og snakket høylytt om den ”stakkars hvite mannen”. Resten av dagen gikk med til shopping, og vi utforsket blant annet den overfylte He Fang gaten.

West Lake
West Lake
Dragebaat ved West Lake Kandiserte jordbaer (og sukkerspinn til Tommy)

Dragebaat ved West Lake

Kandiserte jordbaer (og sukkerspinn til Tommy)

Kinesisk "barnevogn" Vi tiltrekker oss oppmerksomhet

Kinesisk «barnevogn»

Vi tiltrekker oss oppmerksomhet

Aske paa shoppingtur Raketter paa nyttaarsaften

Aske paa shoppingtur

Raketter paa nyttaarsaften

Neste morgen var vi tidlig oppe og tok bussen til bambusskogen i Anji. Naturen var ”wunderschön”, men det er nok allikevel lekeplassen, ”flyvebanen”, og Benedictes ville biltur vi vil huske best fra denne turen. Da vi kom tilbake til Hangzhou fikk vi resten av dagen fri, hvilket betydde mer shopping og byvandring.

Bambusskogen ved Anji Lekeplass ved Anji-skogen

Bambusskogen ved Anji

Lekeplass ved Anji-skogen

Balansekunst Snarvei til toppen

Balansekunst

Snarvei til toppen

Vroom vroom Tommy kjoerer " flyvebanen"

Vroom vroom

Tommy kjoerer med «flyvebanen»

Den siste dagen i Hangzhou fikk vi oppleve den kinesiske kulturen på nært hold, hvilket vil si kø, kø, og atter kø. Vi skulle besøke Linyin tempelet, som er det største buddhistiske templet i Oest-Kina, men det gjorde dessverre også resten av Hangzhou… Køene var uendelige og Sumin gav klassen fri. En liten gjeng tok allikevel turen inn i tempelhagen, men inn i selve tempelet var det umulig å komme.

Buss koe Lokale spesialiteter

Busskoe

Lokale spesialoteter

Men er i trygge hender...

Men er i trygge hender…

I kveld er det samlet middag på kinarestaurant, og vi gleder oss!

Vakkert! Eller ikke... Sumin og Miao
Vakkert! Eller ikke…

Sumin og Miao

Hilsen Kinaklassen 

Skrevet av Tommy og Aske (takk til Siri og Jon)