Fra tirsdag til torsdag i uke 38 gjennomførte elevene ved Møre Fhs et tradisjonelt prosjekt som er kalt matauk. I løpet av disse fine septemberdagene ble elevene inndelt i fem grupper og var ute for å nyttiggjøre seg naturen på en bærekraftig måte. Det vil si at de skulle lære om naturen, høste inn det naturen hadde å by på, og smake på det som var høstet inn.

I to solrike dager var elevene ute i skogen for å finne bær og sopp, inne i forskjellige hager for å plukke plommer og epler, ute i fjorden for å fiske, inne i kjøkken for å bake flatbrød og lefse, og ute på fjellet for å sanke sauer.

Været var på vår side. Innsatsen var strålende og fangsten i hver gruppe var god og tilfredsstillende. Vi fikk en stor mengde med sopp og frukt som ble nydelig traktkantarellsuppe, smakfulle eplekaker og hjemlaget eplesyltetøy til lunsj på torsdag.

Fangsten fra fiskegruppen ble hjemmelagede fiskekaker til middag. «Vedgruppen» skaffet mange sekker med ved til peisestua for kommende vinter. «Sauesankerne» var både høyt og lavt på fjellet for å hjelpe bøndene å hente inn alle sauene.

Filmen viser hva forskjellige grupper gjorde i matauken. Du kan også klikke her for å se flere bilder.