Khaled er blant de få i Egypt som er lisensiert til å ha med turister og utenlandske grupper på Ørkensafari. Han har lang erfaring med dette, og innehar mange andre kvaliteter.
Blant annet er han nylig utdannet dykkerinstruktør gjennom PADI, og har over 3400 dykk…
Say no more!

Khaled kjenner hver stein over vann, og hver korall under vann, og er lommekjent på
Sinai-halvøya. Han skal være vår lokale medansvarlige på vår rundreise i Egypt. Og for en fantastisk rundreise det vil bli.
Khaled er en bereist mann og har vært rundt om i Europa før, og har også stått på ski og sett snø før, blant annet i Sveits. Men det var tydligvis en stund siden, for i sitt eget gjesterom på skolen fant han det best å overnatte inne på badet oppå varmekablene, da han fant det for kaldt med vanlig norsk romtemperatur og vinterdyne i senga de første nettene…
Her skal vi igang med et testdykk for elevene i svømmehallen. Khaled er ikke så liten, det bare ser slik ut ved siden av de 2 høyeste i klassen…
Til høyre ser vi den norske læreren som snorkler.
Elevene øver på snorkling mens, de venter på å få prøvedykke.Gjengen samlet for dykkerinstruksjon
Khaled innlemmer en og en, inn i undervannsverdenen sitt mysterium.
Og elevene har fått mersmak på livet under vann.


 


 
Tegnet for OK læres inn
Khaled instruerer en elev, mens en annen nyskjerrig ser på, og læreren (foran)snorkler rundt om og inspiserer.


           E G Y P T


 


                                  
Over til Egypt- delen
Her ser du læreren foran en rallybil og pyramidene

Noen av lærerens egne bilder tatt fra Dahab og Cairo ved pyramidene. Læreren var i Egypt i en uke for å se på opplegget, bestemme og prøve ut hotell, aktiviteter, mat, undervannslivet, og for å bli kjent med Khalid. Vi rakk innom Cairo, Dahab, Sharm El Sheik og Nuweiba på en særdeles effektiv uke.


Programmet i Egypt:          (kort versjon av elevenes 6 uker i Egypt)

Vi lander i Cairo med fly via Tsjekkia, med en hel dag i Praha til sightseeing.
Deretter ser vi pyramidene og Sfinxen neste dag, før vi setter kursen mot Sinai-halvøya og til Dahab. En koselig fiskerlandsby med masse sjarm, og beliggenhet langs rødehavet.
Vi valgte dette flotte hotellet med basseng m.m. for de ca 2 ukene i Dahab.
Hotellet heter Lauren. I Dahab skal de som bestemmer seg for det, ta dykkerkurs og eventuelt windsurfingkurs eller kitesurfingkurs. Merk at dette er blant de eneste kostnadene som ikke inngår i reisen, og er frivillige.
Vi skal bedrive vannsport, sandboarding, bestige Mosesfjellet, og snorkle mye i de ca 2 ukene i Dahab.
Deretter bærer det på ørkensafari i 6 dager mellom Dahab og Nuweiba, inn i landet til fots, til jeep, og til Ørkenens skip; kamelen. Ferden ender opp i Nuweiba, som er en fantastisk sjarmerende avslappingscamp langs rødehavet, vel fortjent etter en tidvis strabasiøs, men imponerende safari.Nuweiba camp! Her skal vi lære oss å slappe av og nyte tilværelsen i 3 dager.
Her skal vi bo enkelt i stråhytter og sove, snorkle, slappe av og bestille frokost, lunsj og middag akkurat når det passer oss!


 


Hvem vil sove i hengekøya?


42web


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Han ene Drammenseren har sagt han skal ta med gitaren! Flott.Herfra går turen til Sharm El Sheik, den klassiske charter reisedestinasjonen i Egypt som ligner noe på Las Vegas i USA. Her tilbringer vi 3 dager hvor vi snorkler, kjører på en av verdens beste Go-kart baner (VM i 2004 ble arrangert her), snorkler i Raz Mohammed nasjonalpark og gir tilbud om å bli med på Xtreme-Park med paintball, strikkhopp, 4-hjuls motorcross m.m. for en brøkdel av prisen i Norge.
Her noen bilder fra Raz Mohammed nær Sharm El Sheik. Tatt med digitalkameraet Olympus Mju 410 og undervannshus tilhørende linja.


Det resterende programmet er desverre uten bilder, da dette er første året for Adventure klassen.


Fra Sharm El Sheik går turen med katamaran over til Hurghada og videre til Luxor som er en by langs Nilen. Her er blant annet Karnak Tempelet og Kongenes Dal som vi besøker.
Derfra segler vi ned til Aswan, nesten nede ved grensen mot Sudan. Den nubianske delen av Egypt hvor befolkningen er svarte i huden, og ligner mer på afrikanere enn arabere.


2 dager i Luxor, 3 dager med segling ned til Aswan, 3 dager i Aswan, og en dag med tog opp igjen til Cairo, og 4 dager i Cairo, med mulighet til utflukt til Alexandria.


I Cairo skal vi besøke et av verdens flotteste, viktigste og største museum;
Det Egyptiske Museum, samt avlegge et besøk ved Khan El Khalili marked, Moske og slott, marked, sportsskole m.m.


                           God Tur!