Å gå på besøk i den forbodne byen på ein kinesisk fridag, kan vere ei stor utfordring! Saman med store mengder kinesarar har vi i dag vandra via «Den himmelske freds plass» og gjennom heile «Den forbodne byen» – keisaren sitt palass og administrasjonssentrum frå 1400-talet og fram til starten på 1900-talet. 

Animasjonklassa på besøk i «Den forbodne byen».

Vi har i dag hatt ei lang vandring gjennom «Den forbodne byen». Vi fekk mange interressante fakta, som t.d. at den beste uteksminarerte studenten fikk møte keisaren selv.

Etterpå spiste på ein lokal restaurant. Nokre av rettane var det så vidt vi turde å smake!

Senere, samme dagen tok vi turen til den tradisjonelle gamle bebyggelsen, – Hutongane. Gatelivet var preget av dei yrende folkemengdene, syklane, sykkeldrosjene og frittgående dyreliv, som høns, kattar og hundar. Vi fikk virkerlig kjenne på den asiatiske stemninga som pregar landet, dynamikken som pregar den ekspansive økonomiske utviklinga kontra det meir stillestående livet i de mer tradisjonelle bydelene.

Animasjonsklassa med guide på «Den himmelske freds plass», framfor biletet av Mao som heng over inngangen til «Den fobodne byen».

Detaljar frå eit hustak i «Den forbodne byen». Kvar at dyra har ei symbolsk tyding, og dess fleire dyr, dess viktigare bygning Dagen i dag var ein kinesisk fridag, og følgjeleg var det svært mange som ville sjå den keisarlege residensen.

Bygninga som husa den keisarlege administrasjon i midten.

Utsikt over Hutongområde frå Trommetårnet.
Dan og Magus i sykkeldrosje.

Apropos vekkgøymde byar:
«The forgotten city» –  Fosnavåg.
Du finn den sjeldan på kartet, og når du først er heldig og veit kvar den ligg, tenker du ikkje over at det er ein by.

Øystein.