Turar til alle kantar av verda med Møre folkehøgskule

Møre Fhs kinaklasse i Hong Kong
Elever frå linja Kina – Midtens rike i storbyen Hong Kong

Fjelltur i Andesfjella, dykking på Bali, besøk på landsbygda i Kina, rundreise i Asia med Thailand og Vietnam, besøk på animasjonsstudio i Japan, – dette er litt av det du kan få oppleve når du er på studietur med Møre folkehøgskule.

Vi flytter undervisninga til eit anna land og har som mål at turane skal bidra til at alle får oppleve møte med andre menneske og andre kulturar, og at ein såleis lærer noko både om seg sjølv og den verda ein er ein del av.

Kina – Midtens rike reiser seks veker til Kina og Japan under perioden i slutten av februar og begynnelsen av april. Linjen reiser først til mange og svært ulike stader i Kina i fem uker og bruker en uke i Japan for å besøke Kyoto, Tokyo og Nara. Ein får smake på levemåten i den pulserande høgteknologiske storbyen, dei historiske sentra og ikkje minst ute på landsbygda. Kina har òg mange flotte naturopplevingar å by på. En uke i Japan gir oss tid til å lære mer om Japan og den japanske kulturen.

Animasjon Japan reiste første gang til Japan i 2014. I løpet av ca. to veker står m.a. Tokyo og Hiroshima på planen. Besøk på animasjonsskule er inspirerande, japansk mat og kultur er annleis og spennande. Vår japanske kontaktperson, Noriko, kjem til skulen og underviser litt om Japan, kultur og språk i løpet av skuleåret. Animasjon Japan skal også på aminasjonsfestival i Fredrikstad i november. Dokumentarfilmfestival og Animation Volda står også på timeplanen.

Friluftsliv X Bali drar på tur til Bali. Aktivitetar er i fokus; terrengsykkel, dykking, juvvandring, vindsurfing og paragliding, kombinert med kulturopplevingar, skaper ein tur full av opplevingar og nye erfaringar.

Friluftsliv Sunnmørsalpane tar heile landet i bruk. Det er gode muligheiter for fjellturar og store opplevingar på sjø og bølger og på de høyeste tinder i vårt vakre fjellandskap både på Sunnmøre og i andre deler av Norge.