Våre valfag: lære noko nytt – finne nye utfordringar?

Slide image
Animasjonsfilmhistorie
Slide image
Fotball
Slide image
Kampsport
Slide image
Klatring
Slide image
Klubben
Slide image
Knutekunst
Slide image
Kreativ forming
Slide image
Longboardverkstad
Slide image
Massasje
Slide image
Origami
Slide image
Pardans
Slide image
Strikking
Slide image
Stuping
Slide image
Teatersport
Slide image
Teikneserie
Slide image
Toppturar
Slide image
Toving
Slide image
Volleyball


Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du mer den som liker fysisk aktivitet og utfordringer? Vi har noe for hver en interesse. Hver uke vil du ha mellom 6 og 10 timer valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie
Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat
I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller, kinesiske pannekaker osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku.

Ballspill
Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm
Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Film / litteratur / musikk
Dette valfaget tar utgangpunkt i ein film, ei bok eller musikk. Vi analyserer det som blir presentert, og skaper diskusjon og refleksjonar rundt tema, innhald, virkemiddel og uttrykk. Alle blir utfordra på å danne seg meiningar og presentere sine synspunkt.

Fotball
Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og «old school» løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk
Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport
Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring
I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma
Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst
Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Kreativ forming
Det kreative hjørnet! Her har du mange muligheter til å lære og til å skape flotte produkter!

Longboard
Valgfag på våren. Ørsta/ Volda har rikeleg med gode bakkar for longboard-køyring. Når du har laga ditt eige brett på valfag, Longboardverkstad, kan du lære ulike teknikkar for å meistre longboardkøyring.

Longboard verkstad
Med utgangpukt i ei kryssfinerplate, får du hjelp til å lage ditt eige longboard, med eit heilt personleg uttrykk. Det blir saging, pussing og ikkje minst design av ditt eige mønster før du målar og lakkar.

Massasje
Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne
For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami
Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir.

Pardans
Vi jobber mest med en swingvariant som heter «Bugg». Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates
Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz
På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Strikking og hekling
Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Svømmehall
Svømmehallen i Volda har 25 meter basseng og stupetårn med sviktbrett på 1 meter, 3 meter og plattform på 3 meter og 5 meter. Vi underviser i ulike svømmeteknikkar, stuping og varierte leikar/aktivitetar i vatnet.

Teatersport
Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie
Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene
Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving
Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære
Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball
Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!