Velkomen til Ørsta, Sunnmøre og Verda!

Med perfekt lokalisering midt i Sunnmørsalpane har vi ein skule som er prega av mykje aktivitet, og mange utanlandsreiser. Same kva som driv deg eller kva du trur på, ønskjer vi å ta imot deg og gi deg eit år du aldri vil gløyme!

Hoddevika

6750 Stadlandet
Ein person surfar i bølgene på Stadlandet, med ei skråning i bakgrunnen

Velkommen til vakre Hoddevika, og verdens vakreste kyststripe! berre ein kort kjøretur frå skulen ligg ein av dei beste nybegynnar strendene for surf i landet. Her nyttar frilufts linjene mykje tid med skulen sine surfebrett og instruktørar.

Runde

6096 Runde
Bilde av fleire Lundefugl på steinar med sjø i bakgrunnen

Runde ligg naturskjønt til, og har vore ein kjelde til inspirasjon for mange. Regionens største fuglefjell med fleire raudlista arter og ei av verdas største sjørøvarskattar!

Blåfjell og Muren

6083 Gjerdsvika

Blåfjell og Muren, to nydelege klatrefelt der du klatrar med Nordsjøen som bakgrunn! Og noko av dei flottaste nybegynnar rutene i landet. Mykje nytta felt for å lære å klatre ute med våre erfarne lærarar.

Molladalen

6174 Barstadvik
Bildet av Bladet, ein steinformasjon som ligg oppe på fjella i Sunnmørsalpane

Norges vakraste fjellområde? Molladalen så klart! Her finn vi ikoniske Bladet, men også fjellturar, fiskevatn og kileklatring i verdsklasse.

Møre Folkehøgskule

Kyrkjegata 48, 6150 Ørsta
Bilde av bygget til Møre Folkehøgskule, med blå himmel og raudt bygg.

Møre folkehøgskule i Ørsta er frilynd og har omlag 110 elevar. Skulen har sidan starten tatt imot elevar med ulik bakgrunn frå heile landet.

Med perfekt lokalisering midt i Sunnmørsalpane, har vi ein skule som er prega av mykje aktivitet og mange utanlandsreiser. Same kva som driv deg eller kva du trur på, ønskjer vi å ta imot deg og gi deg eit år du aldri vil gløyme!

Bjørke

6190 Bjørke

Velkommen til Bjørke, ei perle av ei fjordbygd med fleire vakre toppturar i området. Her finn vi også eit stort nyetablert buldrefelt av verdsklasse!

Urke

6196 Urke
Fleire skigåarar kviler i snøkledd skibakke, på fjellet med Slogen i bakgrunnen.

Urke; plassen for adlige! Slingsby og Dronning Maude av Norge har begge hatt sterke relasjoner til dette området. Her finn vi den ikoniske Slogen, og ryggtraversen Maudekollen No er det tumleplass for Møre folkehøgskule !

Hellesylt

6218 Hellesylt
To elevar på møre folkehøgskule klatrar i iskledd fjellvegg, med tau og utstyr.

Hellesylt lager is med brunostsmak! Men her har vi også elvepadling, og når forholda ligg til rette for det : Isklatring ! (også eit fantastisk utgangspunkt for topptur)

Hornindal

6763 Hornindal
To personar i blått stend på ein snøvkledd fjelltopp, ein viftar med skistaven.

Hornindal er ei lita bygd, med ein stor hemmlegheit : Norges beste pudderkjøring! Når det regner i Ørsta, snør det tjukt i Hornindal og vi bruker mang ein stormfull januardag på å kjøre laussnø her.  På våren opnar landskapet seg, og vi slippe rinn til store ikoniske topper, som til dels Hornindalsrokken.

Lodalen og Lodalskåpa

6789 Loen

Lodalen og lodalskåpa, ein kort kjøretur og eit fantastisk område både sommar og vinter

Her er det også eit fantastisk klatrefelt i Erdalen, utviklet av Henning Wang. Kanskje nokon av dei kulaste balanserutene i landet.

Beachen

6789 Loen

Beachen, eit av Nordeuropas feteste klatrefelt! Her finn ein alt! Bratte tunge ruter og tekniske balanserende kunstverk.

Haus klatrefelt

6770 Nordfjordeid

Haus klatrefelt, nylig utvikla og etablert. Her er det raskt nye spennede ruter på sørvendt, deilig klippe.

Tafjord

6213 Tafjord

Tafjord husker du kanskje fra 71* N da dei rappelerte frå Zakkariasdammen? Her finn vi også nokre av områdets flottaste vinterturer på fjellski i høgfjellet.

Strynefjellet

6798 Hjelledalen

Strynefjellet Norges siste reservat for Troll! Og en evig stabil vinter, der vi kan lære å sove ute i høyfjellet. Og finne flotte vårturer i sola

Strandafjellet

6201 Stranda

Norges beste skisenter for pudderkjøring, Strandafjellet. Kødder ikkje; sjekk friflyt!

Geiranger

6216 Geiranger
To personar i kajakk padlar over vatnet

Verdensarvfjorden Geiranger, no med mindre cruiseturisme og desto bedre å padle kajakk i!

Magerholm

6013 Ålesund

Magerholm, her testa dei modige klatreutstyr på 70-talet, og fekk seint på 90-talet ein renessanse av sportsklatring, for eit paradis !

Moa

6018 Ålesund

Moa, Når mørket sett inn, og været er på det dårligaste, så dreg vi kanskje til Moa for å Buldre i den store Buldrehallen !

Standalen

6184 Storestandal

Standalen, Hjarte i sunnmørsalpane. Dette er eit fjellområde som er vanskelig å bruke om ein ikkje bur like i nærleiken. Skikøyringa her krev gode skredkunskaper og trygg rettleiing.

Patchellhytta

6200 Stranda

Nydelige Patchellhytta gjer turen til slogen lett, her kan ein nyte fjellet med klassen og behagelige buforhold, mykje nytta av Friluftsliv PT bali

Hornindal Skisenter

6763 Hornindal

Hornindalen skisenter, mekka for løssnøkjøring og eit utruleg bra trekk å lære skikjøring i.

Volda

6100 Volda

Volda er ein studentby, og berre 10 min unna Ørsta. Her er det stadig kulturarrangemang og konsertar, samt enda ein klatrehall!

Her er det og eit stort utefelt med bratt solvendt klatring, skapt for seine haustkveldar. Kanskje kjem du deg opp «på kanten».

Ulsteinvik

6065 Ulsteinvik

Ulsteinvik har ein innendørshall for klatring, men også eit av dei vakraste buldrefelta i landet : Flø.

Ikkje nok med det, men det er også ein knallbra surfespot for dei ivrigaste på surf <3

Eid

6770 Nordfjordeid

Eid har ein nydelig buldrehall, som kanskje har den høgaste kvaliteten på rutene sine i landet?

Daudmannshellaren

6050 Valderøya

Daudmannshellaren, bratt klatring og lange ruter! Men også fleire nydlege nybegynnarfelt for den yrande sportsklatrar

Lom

2686 Lom

I Lom finn vi eit klatrefelt som skiller seg ut i stil og smak, nydelige bratte linjer i vakre omgivelser.

Rokken Studenthus

Industrigata 12, Volda

Thailand

Tre jenter sit saman i ein kajakk på vatnet

FIT // Thailand er på ein lang studietur til Thailand kvar vinter. Også andre klasser har besøkt landet ved fleire høve.

Japan

Gruppebilde av studenter frå Møre Folkehøgskule utanfor eit tempel i asia

Animasjon // Japan og Midtens rike // Kina & Japan skal besøke «soloppgangens rike» neste skuleår. Blir du med?

Bali

Ei kvinne som trekkes over vatten på Wakeboard

Friluftsliv X // Bali har sin lange studietur til denne fantastiske staden! I tillegg til surfing og friluftsliv besøkjer vi, og arbeider vi på, ein barneheim i landet og får sett ei anna side av dette fantastiske reisemålet.

Fredrikstad

Ei jente frå animasjonslinja smilar og set opp minitaryr modellar for animasjonsprosjekt mot ein stjernehimmel bakgrunn, medan ein gut fra animasjonslinja held opp kamera klar for å fotografere.

Animasjon // Japan er eigentleg litt Animasjon // Fredrikstad også. Dei besøker nemleg byen kvart år når dei arrangerer animasjonsfestival der!

Åre

FIT // Thailand går på ski også! Dei siste åra har dei hatt ei veke i Åre eller Trysil. Det har dei visst tenkt å fortsette med! Blir du med?

Fuerteventura

Ei gruppe elevar stend i sirkel mot kvarandre og strekk seg i yoga posisjon med bøygde kne og ustrakte armar på stranda.

På Fuerteventura er det fantastiske forhold for idrett og friluftsliv heile året! Friluftsliv X-linja har vore der også!

Svalbard

Gruppebilde av 10-15 studentar på rekke og rad, på snøscooter, med snøkledde toppar i bakgrunnen og snødekt mark.

Når koronaen herja og hindra oss i reise sørover til Asia, kva gjorde FIT // Thailand då? Jau, dei snudde kartet opp-ned og reiste så langt nord som dei kom! Svalbard var eit fantastsik reisemål som absolutt fristar til gjentaking. Kanskje noko for Reiseliv // Norge, Europa og Asia?