Tidligere elev: – Da jeg søkte på denne linjen, så søkte jeg én måned etter at skolen hadde startet og samtidig på to andre folkehøgskoler med relativt like linjer; Karmøy Folkehøgskule og Ringebu Folkehøgskule.

Jeg fikk først svar fra Karmøy og Ringebu, men jeg ventet med å gi et svar før jeg fikk høre fra Møre, – og fy så glad jeg er for at jeg ventet!

Jeg tror det var Kung Fu med Master An og skolens plassering som gjorde at jeg ventet og heller ville komme inn på Møre Folkehøgskule. Jeg så egentlig ikke så mye på at det var en lang studietur. Selv om det var en veldig herlig tur som jeg aldri vil glemme, så er det ikke det jeg tenker mest på når jeg tenker tilbake på Kina – Midtens Rike med Japan.

Jeg forventet egentlig mye mer skolearbeid på linjen når jeg starter etter høstferien, men det var langt mindre enn det jeg hadde forventet. Ikke at det var dårlig heller! Det ga meg ekstra tid til å ta det med ro, lære av livet og vokse mer enn jeg ville ha gjort uten dette året. Og det å lære av livet er noe Sumin og Haibiao er veldig flinke til å hjelpe andre med! Jeg husker fremdeles mange av deres vise ord.

På linjen, er det en god del å lære av både språk, kultur og historie, og på studieturen får en sjansen til å utforske mye mer. Men, som sagt, så er det ikke mye skolearbeid – det er fremdeles en folkehøgskole så man får den tiden man trenger for å lære seg å «tenke sjæl», om det er det man skulle ønske.

 

Det som betyr mest for linjen er selvfølgelig dens lærere, Sumin og Haibiao, som ikke bare blir éns beste lærere, kul onkel og tante og gode venner, men også øverst på min adopsjons­liste om det skulle skje noe med mine foreldre. De utgjør en herlig kombo som jeg fremdeles ser opp til, og jeg er veldig glad for at jeg har fått ha de som mine lærere og mentorer.

Selv om dette er en anmeldelse om Sumin og Haibiaos godt planlagte linje, så synes jeg også at det er verdt å nevne litt om selve Møre Folkehøgskule med en lokasjon som jeg aldri gikk lei av å våkne opp til. Alt fra bussturen til og fra skolen over snødekte fjell, frokost, middag og kveldsmat til ansatte og ekskursjoner med hele skolen er litt av de tingene jeg husker og holder kjært fra Møre Folkehøgskule.

Ville anbefalt denne linjen og denne skolen på det høyeste. Og ikke vondt ment mot andre folkehøgskoler, men jeg er veldig glad for at jeg var heldig nok til å komme inn på Møre Folkehøgskules linje; Kina – Midtens Rike med Japan.

Iver Nordheim Edvardsen / Kina – Midtens rike med Japan 2018/2019