Det første semesteret av skoleåret 2017-2018 for elevene på linja Animasjon Japan er over. Her kommer en liten oppsummering for det arbeidet animasjonsklassen har gjort så langt i et hektisk og spennende semester, samt litt av planene våre for resten av skoleåret.

Skoleåret startet med pixillasjonsteknikk hvor alle i klassen var som animasjonsdukker. Klassen pleier å lage en klasseplakat hvert år, og det gjorde vi i år også. Tegnefilm med grunnleggende oppgaver i StopMotion og Adobe Premiere redigeringsopplæring fulgte etter. Til dukkefilm ble det plastilindukker, gruppearbeid og «Halloween» som tema.
I november var vi i Fredrikstad på animasjonsfilmfestival i fire dager. Klassen hadde elevkveld for hele skolen med Japan-inspirert underholdning og japansk mat. Til jul lagde vi julefilmer med TVPaint 2D digital animering, som ble vist på juleballet. Det har vært noen kosekvelder for klassen i peisestua med spill og brownies. D&D (Dungeons and Dragons) brettspill har også vært populært. Det er alltid mye folk og liv på arbeidsrommet utenfor undervisningstidene, og vi får ofte besøk fra andre klasser også.
Nå er vi ferdige med cut-out teknikk og jobber med eksperimentell animasjon/musikkvideo. I uke 8 blir animasjonsklassen alene på skolen, og da skal vi finne på noe spennende sprell. Planen er å lage en film om hvordan en animasjonsdag kan se ut når vi er «Home Alone». Vi har lært mye om Japan og japansk språk og kultur, og gleder oss masse til å reise til det spennende landet i mars 2018!
Dere kan lese mer om hva vi har gjort på klassebloggen vår http://animasjonsklassen.com.