Fra den 30. mars til 8. april dro animasjonsklassen på en ellevill reise til vår kjære lærer Tiinas hjemland Estland.

Vi startet med å henge flere timer på Gardermoen flyplass før vi endelig kom fram til Tallinn klokken elleve om kvelden, der vi etter to turer med trikk dro til våre tildelte hotellrom og slo oss til ro. De neste 5 dagene ble brukt på å utforske alle mulige kriker og kroker i hovedstaden. Vi fikk en guidet tur i gamlebyen, hvor vi ble fortalt mange historier om landet og byen. Klassen var både innom Estisk Tegnefilm- og Dokkefilm studio, der vi fikk møte med flere av Tiinas tidligere kolleger og kjente. Mens vi var der fikk vi mye innblikk i hvordan animasjonsindustrien er og har vært i Estland. I tillegg besøkte vi et filmmuseum der vi også lærte mer om filmindustrien utenfor animasjonsbransjen. Det siste stedet klassen var innom var det estiske kunstakademiet, EKA.

Klassen fikk og en god del fritid. På den fritida dro folk rundt omkring og spiste på mange ulike steder, besøkte både kjøpesentre, tv-tårn, lekeplasser og pariserhjul. Vi var som en maurtue som spredte seg overalt. Vi ville se så mye som mulig.

Da klassen var ferdig med Tallinn var neste stopp Pärnu. Etter en kort busstur kom vi fram til den lille byen. Det ble felles middag på Postipoiss restaurant før vi tok kvelden. Vi var på et kunstmuseum før Tiina tok oss med bort til stranden. Det var helt hvite strender, bokstavelig talt, og masse vind, yeehaw. Under fridagen i Pärnu dro halve klassen til badeland og fikk litt bank i skliene. Vi følte oss som barn igjen!

Så var det bare hjemturen igjen til påskeferie. Alt i alt hadde klassen en hyggelig tur og det var rett og slett koselig å oppleve Tiina sitt hjemland.

Skrevet av Ida, Hedda og Synne