Vi er ankommet øya Ko Tao, skillpadde-øya, hvor vi blir i 10-12 dager hvert år. I tilegg til å ta PADI Open Water dykkerkurs, er vi på fjelltur, øy-hopping, trapez, tester yoga i et topp ratet yogasenter. Snorkler blant koraller og fisk i alle slag, samt med store havskillpadder og snille hai i Shark Bay. I tilegg har hotell og dykkersenteret vårt nettopp åpnet et stort moderne treningssenter. Vi har også vært og sett Thaiboxing.

Vi bor hyggelig til, rundt et fantastisk basseng på ett av dykkersenteret sine mange rom. Bassenget utenfor er 3m dypt, og stort slik at det går an å trene på snorkling og utligning av trykk m.m.
Dag 1 begynner med teori-undervisning i inspirerende og freshe klasserom med air conditioning. Vi var 18 som skulle ta dykkerkurs, og ble delt i 3 grupper på 6, med hver sin instruktør og assistent. I tillegg tok lærerns assistent Advanced kurset, med blant annet sertifisering ned til 30m, fremfor 18m i nybegynnerkurset.
Vi har også muligheten til å få skandinavisk instruktør, og de fleste elevene valgte norsk bok, norske oppgaver, video og eksamen på norsk, mens noen valgte engelsk. Dersom du skulle ha dykkerkurs fra før, kan du ta Advanced.

Dag 2 av dykkerkurset starter ved og i bassenget. Senteret vi bruker har 4 basseng, alle ned til ca 3m på det dypeste. Men i starten gjøres alle kjent med utstyret og oppsettet av det. Så starter en å puste på ca 1,3m, slik at en bare kan reise seg opp dersom en finner det ubehagelig å puste under vann.

Følg med videre for dag 3 og 4 av dykkerkurset, samt snorkling med gigantiske havskillpadder og snille haier (blacktip reef shark).