Ko (øy) Tao (skillpadde), betyr nettopp Skillpaddeøya. Et yndet sted for dykking og snorkling, på en liten øy langt ute i havgapet. Her tilbringer vi ca 10 dager hvert år, av de 4 ukene nå i januar på studietur til Thailand. Hvor ønsker du å være i mørketida i januar neste år?

Vi bruker en hel dag på utkikk etter store havskillpadder, med base på en nydelig strand, hvor skillpaddene trekker inn hovedsaklig på ettermiddagen. Før den tid, prøver vi faktisk å få øye på hai. Snill hai, på maksimalt 2m. Den helt harmløse Black Tip Reef Shark, som holder til i samme bukt /strand. Underveis spiser vi lunsj.

Bildene er tatt med helt nye Go Pro 8 og i burst mode. Vi prøver at flest mulig både får se, oppleve og få bilde sammen med disse flotte vesnene, som også kan bli opptil 2m lange og majestetiske. Denne på bildet over her, er ca 1,5m stor. Mange elever ordner seg også gjerne Go Pro, og de fleste klarer selv å komme ned på 3-4m for å fotografere skillpaddene, som ikke bryr seg om at vi er i nærheten en god stund.