FIT-linja pleier alltid å starte januar med sol og varme i Thailand, men dette er foreløpig på vent, i håp om tur i mars/april 2021. Så da pangstarter vi likegodt vinteren med først en uke i Trysil, Norges største skisenter med 31 heiser og 68 løyper, og så reiser vi direkte videre derfra til Hemsedal en uke. Norges nest største skisenter med sine 21 heiser og 53 løyper. Begge steder bor vi billig og bra ski in/ski out. Så vi har penger igjen til eventuell utenlandstur også.

Vi starter altså i Trysil, med direkte oppmøte der for elevene 10. jan 2021. Vi skal bo helt til venstre i løypekartet med 3 stolheiser i umiddelbar nærhet. Her er også badeland på hotellet ved siden av (Radisson Blu Hotell), med mulighet til å kose seg der også på ettermiddag og kveld.

Så bærer det direkte videre fra Trysil til Hemsedal søndag 17. jan, hvor den 20 personer store klassen vår har fått tak i 2 stk store og fantastiske 14- manns leiligheter over 2 etasjer med ski view utsikt utover heisene og bakkene. Med sportsbutikk, restauranter, og matbutikk i samme bygget, og 10m til nærmeste heis.

Det begynner å komme bra med snø i Trysil, mens i Hemsedal begynner det å nærme seg snø-rekord for så tidlig i sesongen.

Slik bor vi hyggelig i Trysil. Kjekt med at januar er lavsesong, så det er gode priser å oppdrive. Skiglede og gode opplevelser i bakken er det vi er ute etter. Vi er alle på forskjellig nivå, noen på snowboard og telemark, og mange på ski, og noen ønsker å byttelåne med hverandre underveis.

Under ser du hvordan vi bor sentralt i Hemsedal akkurat i år.

Og slik bor vi i Hemsedal. Hærlig!
Følg med videre for oppdateringer fra selve oppholdet i januar.

Og husk at «søknadsfristen» til folkehøgskoler er/starter 1. februar, og at det dermed fort blir fullt. Hvertfall på denne linja : )
Det betyr at det er veldig lurt å søke innen januar, at det lønner seg å være først i køen, samt å skrive en utfyllende søknad på hvorfor du ønsker å gå på en bestemt linje. Ingen folkehøgskoler har lov til å starte opptaket, eller å love noen en plass før 1. februar. Da kan enkelte linjer allerede ha over 50 søkere!