Men neste år er vi igjen klare for opplevelser over og under vann i Thailand. Fleksible flybilletter er allerede booket gjennom skolens eget IATA sertifiserte reisebyrå, for nyåret neste år. Det ble en utrolig minneverdig opplevelse av de sjeldne på Svalbard, med en uke i strålende vær og midnattssol, samt 3 dager mellomlanding i Nordens Paris; Tromsø i april i år.

Vi startet første hele dagen på Svalbard onsdag 21. april med det mange antok ville bli høydepunktet. Selve snøscooterturen til den Russiske bosetningen Barentsburg. De elevene som ikke hadde sertifikat på bil, satt bakpå som passasjer og filmet og tok bilder og nøt naturen som skled forbi. Inne i selve Barentsburg, fikk vi komme inn og varme oss. Spise en 3 retters Russisk lunsj og utforske den surrealistiske byen.

Deretter fulgte 2 dager med hundekjøring, samt sosialisering og bli kjent med hundene vi skulle ut på tur med. Dette var en helt annen stillhet i naturen fremfor de mere støyende snøscoterne.

Neste dag var det tid for å utforske en isgrotte inni Larsbreen. Fantastiske farger, kriker og kroker, litt trangt her og der og denne grotta hadde en egen utgang slik at vi ikke gikk frem og tilbake. Noen steder kunne man stå, og en del parti måtte man krype igjennom.

Siste hele dagen vår på Svalbard valgte vi en siste snøscooter tur, og denne ble om mulig enda bedre enn den forrige, i enda bedre vær, opp på flere utsiktsplatå, og i om mulig enda mer naturskjønne omgivelser, Vi fikk også tid til et «siste måltid» på turen med muligheter for å bestille sushi m.m. og med et besøk til Ishavskatedralen i Tromsø blant annet.
Alt i alt tror jeg bestemt det ble en tur som overgikk de fleste sine villeste fantasier med de mest naturskjønne og spesielle opplevelser. Takk for turen!