Etter 3,5 måneder med fokus på opplæring i treningssenter, samt ski, svømming, trampolinepark, massasje etc, reiser linja straks til Thailand

FIT linja driver systematisk opplæring i styrketrening, muskelgruppe for muskelgruppe, samt opplæring i anatomi i passelige og anvendbare former praktisk-teoretisk. I tillegg til styrkeøvelsene, hvor hver elev får sin egen anerkjente «Strength Anatomy» bok til odel og eie, kommer anatomien også godt med når massasje praktiseres på rygg, nakke, skuldre (kun der). Læreren er diplomert massør, og har tidligere jobbet som massør på bedrifter i Oslo, samt som PT, i tillegg til å inneha Mastergrad i kroppsøving.

Treningssenteret er helt nytt, med kun nytt utstyr og er i kort gangavstand fra skolen. Som elev har du tilgang ca 3,5 måneder fra 0700 til 2400, og mange av FIT elevene bruker det flittig på fritiden også, og får full kontroll på hva og hvordan alle øvelser og apparat i et treningssenter fungerer.

Vi driver ikke bare med styrketrening og massasje i denne perioden, men litt av alt, som for eksempel skiturer på langrenn

Rett etter at vi har vært i Thailand, skal vi til ÅRE i Sverige, Skandinavias beste skisenter med ca 70 heiser og 100 løyper. Vi har også vært i Trysil, Norges største alpinanlegg. Vi reiser også til en av Norges heftigste, største og nyeste trampolineparker, som også er inspirert av Wipeout, samt har sin egen American Ninja Warrior løype. Konkurrere mot deg selv, eller mot tidligere FIT elevers tider!

Vi må også bli komfortable i vann, så vi trener en del ganger i badeland på diverse svømmeferdigheter, og alle elevene får sitt eget ABC snorklesett som de blir kjent med i Norge før avreise til Thailand. Her er det skikkelig utstyr med «dry top» snorkel, tilpasset maske og svømmeføtter.
Viktig at alt dette sitter når vi snorkler med gigantiske havskillpadder (og snille haier for de som vil det). PADI dykkerkurs er inkludert på linja i Thailand, men hvis du ikke kan det av for eksempel fysiske årsaker, så får du drive med andre ting de 4 dagene. Det ordner seg!

Det er også kjekt å være trygg i vannet i forbindelse med snorkling, samt vannpark, kajakk etc

Styrketreningen og grunntreningen vi driver med i Norge forbereder oss også godt til aktiviteter i Thailand som dette:

Så etter en god treningsperiode i forkant av Thailand-turen i Norge, er det også rom i Thailand for å slappe av innimellom alle aktivitetene og restaurantbesøkene

Så bli med på reisen til neste år du også! Søk FIT-linja nå før det blir fullt!

Og du, titt gjerne i nyhetsarkivet her til FIT, for fyldige reportasjer fra de siste 5 årene i inn og utland

Christian Howlid, linjelærer FIT, Møre Folkehøgskule