Ukene fra skolestart frem til høstferien for linja Friluftsliv med Sunnmørsalpene og Bali gikk fort med mange flotte utedager på Sunnmøre. Surfing i Hoddevika, flere fantastiske toppturer i Sunnmørsalpene, overnattingsturer i telt og hengekøye, klatring inne og ute, Via Ferrata, skating m.m. Vi oppdaterer bloggen vår https://friluftslivbali.com hver uke, så her er det mulig ta en kikk på alt vi har gjort og følge oss videre gjennom skoleåret!

Plutselig kom høstferien og neste stopp var Bali. Her er vi, og vi har det fantastisk fint! Vi bor i Jimbaran, sør på øya, med kort vei til stranda, sportssenter på stedet og mye god, sunn mat. Bali er farger, frodig natur, nye lukter, gode smaker og ikke minst, vennlige mennesker.

Dagene fylles med aktiviteter, opplevelser og utfordringer. En dag kan starte med yoga i soloppgang eller avrundes med yoga i solnedgang. Vi har hatt seks dagers surfekurs med Rip Curl, testet balansen på SUP, syklet over rismarkene og hatt mye moro i skate- og wakepark. Det har tatt av med paragliding og heftige surfebølger. Et av våre slagord har blitt «The best surfer is the surfer who have must fun”. Vi har det moro sammen og det er nydelig samhold i klassen.

Vi avslutter hver dag med å dele opplevelser og gi hverandre utfordringer for neste dag. En utfordring vi stadig vender tilbake til er å være oppmerksom, se seg rundt og gripe øyeblikkene, ta vare på hverandre.

Plast- og søppelhåndtering er en stor utfordring på Bali. Vi diskuterer og undres på hvordan vi hver enkelt kan bli mer bevisst gjennom det vi ser og lærer. Vi har deltatt på beach-cleaning og vi utfordrer hverandre på å plukke litt søppel her hver dag.

Elevene har hatt engelskundervisning og gymtime på Jimbaran junior High School, en kontakt vi knyttet på studieturen til Bali i fjor. Elevene er utrolig flinke og de blir helter i skolegården. Veldig kjekt både for barna og oss lærere.

Nå er det tre dager med dykkekurs, Padi Open water, før vi går inn i siste uke på Bali. Vi har mange spennende dager i vente og skal nyte hver dag!