Vi er veldig godt i gang med skoleåret! Etter noen dager skulle vi tro vi hadde kjent hverandre i flere uker og nå etter fire uker skulle vi tro vi har kjent hverandre i flere måneder. Det er god stemning og vi har gjort masse kjekt sammen allerede:)

Etter en natt i ny seng på skolen var det klart for linjeuke. Vi startet friskt med topptur til Vallahornet (830moh), som ligger rett bak skolen. Så var det fokus på klatreopplæring og alle har fått topptaukort. Vi dro på overnattingstur til Urke og gikk på vår andre topptur, til fjellet Saksa (1073moh) Vi badet i Hjørundfjorden og på kvelden ble det bål, gitar og allsang. Vi avsluttet uka med Via Ferrata i Loen der klassen viste et utrolig bra samarbeid og motiverte hverandre til topps. Vi var godt fornøyde etter en aktiv første uke. Det eneste kjipe var skodda som forfulgte oss på hver topp, men det la ingen demper på stemninga.

Andre uke skulle det være fokus på fellesaktiviteter for å bli kjent med de andre linjene, men en kraftig forkjølelse satte over halve skolen ut av spill og vi måtte ha fokus på å få folk friske først.

Alle ble friske og vi var klare for vår andre linjeuke. Vi startet med å dra til Hoddevika på Stadlandet og surfe. For de fleste var det første gang og det gikk kjempebra. Klassen er supergira på surf allerede og gleder seg stort til neste runde.

Etter surf var det omstilling til mer fjell og mer klatring. Vi pakket sekken med klatresko, tau, hjelm og sikringsutstyr og gjorde oss klare for fottur gjennom vakre Molladalen for å klatre den kjente pinakkelen Bladet. Siden vi er så mange i klassen ble det to turer (på lærer`n) med halv klasse. Det ble to fantastiske dager med utfordring og mestring, store glis og en superfornøyd gjeng.

Men, uka var ikke ferdig. Det var meldt strålende sol og fjellet Slogen (1564 moh), «dronninga av Sunnmørsalpene», stod på planen fredag. Etter en hviledag (med skating og tøying) startet noen litt slitne føtter på den bratteste oppstigningen (fra Øye) mot toppen. Det gikk over alles forventninger og vi logga inn på toppen en time før skjema. Det ble en fantastisk «sommerdag» på Slogen med nystekte pannekaker og kaffe. Vi satt der i to timer og nøt utsikten (uten skodde) Vel hjemme på skolen vanket det pizza som premie, og når vi trodde vi hadde nådd toppen på opplevelser denne uka viste nordlyset seg i sin prakt på himmelen.

Tekst: Hilde Maria Nicolaisen, linjelærer