I heile januar, har Adventura Sør-Amerika, (neste år kalt: Friluftsliv Sunnmørsalpene & Peru) vært på reisefot gjennom magiske Peru. Studieturen startet i Lima, hvor elevene fikk surfe i Stillehavet, og oppleve en av Sør-Amerikas største og eldste byer, før vi startet bussturen opp til Cusco, 3.400 moh.

Etter noen dager avklimatisering kunne vi begynne på Salkantay Trekking, den fantastiske fjellturen som krysser Andesfjellene fram til Machu Picchu, så høgt til værs som 4630moh!

På gamle Inka-stier opplever en blant annet å kunne se den utrolige forskjellen mellom Alpint landskap, og høgtliggende regnskog i løpet av en ettermiddag! Machu Picchu er et kapittel for seg sjøl, det samme er Cusco, Inkaenes hellige by. Ekspedisjonen vår ned i dypet av peruansk Amazonas er også noe heilt eget, hvor elevene opplevde å bygge egne tømmerflåter, for å kunne seile nedover Amazonas.

Den siste uka forlater vi regnskog og høgfjell, for å kunne kite i ørkenlandskapet på Stillehavskysten. Dagene blir også brukt til å oppleve det unike dyrelivet i nasjonalparkene der, men også å oppsøke Sør-Amerikas største sanddyner for å sandboarde, i den verdensberømte oasen Huacachina.

Les meir om den sanne beretninga på www.soramerikaklassen.com!