Et kinesisk ordtak lyder: For folket er mat himmel. Kineserne er alltid stolte over sin mat kultur. Det enorme landskapet med store mengder råvarer har skapt mange forskjellige regionale kjøkken i landet. En del av vårt linjeopplegg er å lære å lage god kinesisk mat.  Klassen er veldig heldig å ha lærer Haibiao som er opptatt av fin smak og god kombinasjon i matlagingen. I begynnelsen av skoleåret fikk elevene en innføring i forskjellige kjøkken med representative matretter i Kina. Deretter har vi brukt råvarer som finnes i norske butikker og lært oss å lage en del matretter, f.eks. Dumplings, Gongbao kylling, Cola kylling, Vårruller, Rød ribbe og stekt ris.  Klassen har også prøvd å lage koreanske risnudler Japchae. Om ikke lenge blir det juleferie. Dere hjemme kan bare forvente dere å få noen god kinesisk matrett servert i ferien.

Hvis du er interessert i matlaging og vil prøve på egen hånd, kan du klikke på klassens blogg på www.kinaklassen.com. Der deler vi en del oppskrifter. Lykke til!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *