De siste ukene før vinterferien har gått svært fort for kinaklassen. Mesteparten av tiden ble brukt til reiseforberedelser for den lange studieturen og forberedelser til undervisning og møte med barn på håpskolen. På fjorårstreffet hilste kinaklassen på fjorårs elever som gikk på kinalinja og fikk en god del råd og praktiske tips om hvordan man kan klare seg pent i Kina og Japan.

Klassen fikk også besøk av Michael Larsen som gikk på kinalinja for noen år siden og har vinterferie i Norge etter et hektisk semester i Beijing. Michael tar sitt tredje år for kinastudie på universitetet i Beijing nå. I møtet med han fikk klassen høre mer om hvordan det er å være gjestestudent i Kina. Etter tre år i Midtens rike snakker Michael flytende kinesisk og skriver mye bedre kinesisk enn mange kinesere.

klikk her for å se et snutt om Michael Larsens deltagelse i en Tv-sendt konkurranse på kinesisk Chinese star.

1750 studenter fra 44 universiteter og høyskoler deltok. Før innledende runder, semifinaler og selve TV-finalen var det en kvalikrunde ved hvert universitet. Finaleoppgaven var om kinesiske ordtak og dramatisering av en kinesisk folkehelt.  Michael var en av de som hadde kortest studieopphold i Kina og vant nr. 2 i konkurransen. Mye hardt arbeid ligger bak prisen!

Nå er hele klassen spredd for alle vinder for å nyte vinterferien før vi drar avgårde til Midtens rike den 27.februar. Under studieturen skal vi oppdatere klassens blogg med reisebrev og bilder. Følg gjerne med!