Årets kinaklasse har 16 glade sjeler som er veldig glade i og trygge med hverandre. Ved hjelp av en god del aktiviteter og leker ved skolestarten ble alle fort kjent med hverandre. Dette ender med mange hyggelige stunder både i TV-stua og Peisestua, flere avslappende gåturer i Ørsta, kveldskos i klasserommet og ballspill i gymsalen på fritiden.

Vi har lært mye om midtens rike i linjetimene, pandabjørner, myter og mytologi, te-kultur, Kinas geografi med store vannprosjekter og forskjellige folkeslag bare for å nevne noen eksempler. Med et par dokumentarfilmer har vi fått visuelle opplevelser om landets vakre naturlandskap. I språktimene har vi lært oss over 60 kinesiske tegn og kan bruke en del korte setninger. Vi er på vei til å bli autentiske kinesere.

Den fine Skorgedalen med flotte fjell rundt har vi vandret i. I en klar godværsdag tok vi en tur til Sandhornet som også er kjent for Ørsta sitt svar på Besseggen. På toppen av fjellet fikk vi den råeste utsikten over Ørsta.

Knutekunst, Mahjong og kinesisk sjakk har vi også fått en smakebit av. Det blir definitivt mer tid til Mahjong spillet og knutekunst frem til juleferien. Vi regner med at en del produkter av knutekunst blir fine julegaver til dere kjære og nære.

Vi har også lært oss å lage god kinesisk mat f.eks. Gongbao kylling, daumplings, vårruller, Haibiaos colakylling etc etc. Oppskriftene fikk alle før ferien. I skrivende stund regner vi med at flere elever allerede har laget kinesisk mat for sin familie.

Listen over hva vi har prøvd og hva vi har fått til er lang. Hvis du er interessert i hva vi driver med, kan du gjerne følge klassens blogg på www.kinaklassen.com.

Vi gleder oss til fine dager sammen etter høstferien!