Kinaklassen er inne i siste fasen for reiseforberedelser. Studieturen i år går til Det vakre Taiwan og Japan. Den 20. februar setter vi kursen mot Østen og kommer tilbake til Norge 2.april, totalt 43 dager.

Taiwan et sted som både er fjernt og nært for fastlandskineserne selv om de bruker samme språk og har samme kultur og tradisjoner. Med innflytelser fra det kinesiske fastlandet, Japan og den vestlige verden byr Taiwan på fascinerende kultur, imponerende historiske severdigheter, spennende mat, vakker natur og gjestfrie folk.

Taiwan er veldig litt besøkt av vestlige turister. Det er en sjarmerende øy som venter på å bli oppdaget. Denne studieturen vil vise elevene Taiwans historie, kultur og fin natur ved vulkanske sjøer og vakre strender. Turen går fra nord til sør og langs østkystens dramatiske naturlandskap. Vi skal ikke bare få med de store attraksjonene såsom Det nasjonale palassmuseum med enorme gjenstander og kunst fra det kinesiske fastland, Chiang Kaisheks minnehall, Yeliu geopark med merkelige klippeformasjoner og Taiwans fremste nasjonalpark Taroko. Landets verdensberømte teplantasje med endeløs grønske, Alifjellet med ubeskrivelig naturlandskap, heftige kveldsmarkeder og den skjønne Sol- månesjøen er også noen av reisens høydepunkter.

Etter rundreisen på Taiwan i tre uker tar vi fly videre til Japan. I Soloppgangens land skal vi bruke tre uker for å oppleve japansk kultur og historie og besøker Osaka, Hiroshima, Kyoto og Tokyo.

Følg gjerne klassens blogg på www.kinaklassen.com. Vi deler gjerne vår glede og våre reiseopplevelser med alle.