Et kinesisk ordtak lyder: For folket er mat himmel. Kineserne er alltid stolte over sin mat kultur. Det enorme landskapet med store mengder råvarer har skapt mange forskjellige regionale kjøkken i landet. En del av vårt linjeopplegg er å lære å lage god kinesisk mat. Klassen er veldig heldig å ha lærer Haibiao som er opptatt av fin smak og god kombinasjon i matlagingen. I begynnelsen av skoleåret fikk elevene en innføring i forskjellige kjøkken med representative matretter i Kina. Deretter har vi brukt råvarer som finnes i norske butikker og lært oss å lage en del matretter, f.eks. Dumplings, Gongbao kylling, Cola kylling, Vårruller, Rød ribbe og stekt ris. Klassen har også prøvd å lage koreanske risnudler Japchae. Om ikke lenge blir det juleferie. Dere hjemme kan bare forvente dere å få noen god kinesisk matrett servert i ferien.
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/20200906-DSC08014-1024x683.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/ddedf3622726fa067d99763e8992bac0.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/20200924-IMG_0208-1024x683.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/20201017-IMG_20201017_162800-1024x683.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/0.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/20201103-DSC00156-1024x683.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/20201118-IMG_20201118_181613-1024x683.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/126533344_387943382408531_6291664895176714854_n-1024x576.jpg)
![](https://more.fhs.no/wp-content/uploads/2020/11/20201118-IMG_20201118_192944-1024x683.jpg)
Hvis du er interessert i matlaging og vil prøve på egen hånd, kan du klikke på klassens blogg på www.kinaklassen.com. Der deler vi en del oppskrifter. Lykke til!