Et kinesisk ordtak lyder: For folket er mat himmel. Kineserne er alltid stolte over sin mat kultur. Det enorme landskapet med store mengder råvarer har skapt mange forskjellige regionale kjøkken i landet. En del av vårt linjeopplegg er å lære å lage god kinesisk mat.  Klassen er veldig heldig å ha lærer Haibiao som er opptatt av fin smak og god kombinasjon i matlagingen. I begynnelsen av skoleåret fikk elevene en innføring i forskjellige kjøkken med representative matretter i Kina. Deretter har vi brukt råvarer som finnes i norske butikker og lært oss å lage en del matretter, f.eks. Dumplings, Gongbao kylling, Cola kylling, Vårruller, Rød ribbe og stekt ris.  Klassen har også prøvd å lage koreanske risnudler Japchae. Om ikke lenge blir det juleferie. Dere hjemme kan bare forvente dere å få noen god kinesisk matrett servert i ferien.

Hvis du er interessert i matlaging og vil prøve på egen hånd, kan du klikke på klassens blogg på www.kinaklassen.com. Der deler vi en del oppskrifter. Lykke til!