Det er ingen tvil om at reisen til Kina og Japan er det største høydepunktet i hele skoleåret.

Grunna Korona-pandemien går reisa i 2023 til Taiwan og Japan. Beskrivelsen under gjeld turen til fastlands-Kina. Reisa i Taiwan er også ei facinerande oppleving der ein kjem tett inn på folk og levesett akkurat som i beskrivelsen under her. I 2024 er planen å på nytt besøke fastlands-Kina!

«På den seks veker lange turen krysser vi mer enn 8.000 kilometer kinesisk land, og du får se og oppleve alt man har lært om før turen. Med en varighet på seks uker og med våre to lommekjente kinesiske lærere, er dette en reise du aldri får oppleve igjen! Vi rører ikke bare ved landets overflate. Det er ikke bare Beijing med Den forbudte by og Den kinesiske mur, pandabjørner eller storbyer som Shanghai og Hangzhou som skal besøkes, men også avsidesliggende områder av Kina som gjennomsnittsturisten, både kinesisk og europeisk ikke når frem til.

De idylliske små landsbyene ved foten av De gule fjellene, den vakre Li-elven i karstlandskap, kanalbyer i Yangtse-deltaet som er kjent for «Østens Venezia» er også med på listen over destinasjoner. Vi drar også til den sørvestlige regionen med en helt unik og uovertruffen variasjon i naturlandskap, terrasserte rismarker, frodige skoger, mengder med fosser og et enormt spennende kulturelt mangfold. Der kan vi stifte kjennskap med noen av Kinas 55 minoritetsfolk.

Kontrastenes Kina fra det rike til det fattige, fra det pulserende bylivet til det primitive landsbylivet, og fra storslåtte templer til høye fjell saumfares på best mulig vis i løpet av linjeturen. De enorme forskjellene kommer tydelig fram under besøket på håpskolen, hvor elevenes kinesiskkunnskaper blir satt på prøve.

Etter oppholdet i Kina reiser linjen videre til Japan for å besøke Kyoto, Tokyo og små bygder rundt omkring. Vi pleier å komme frem til Japan i slutten av mars for å få med oss den kortvarige men nydelige kirsebærblomstringen i landet.»

Studietur til Taiwan og Japan 28.februar – 31. mars 2023, 32 dager