Etter 3 års pandemi-pause fekk Møre Folkehøgskule i år gjennomført animasjonsklassa sin tur til Japan igjen! Her kjem reisebrevet dei sende etter turen:

Årets Japantur!
Etter tre år uten japantur for animasjon klarte vi det! Vi landet i Tokyo etter 30 timers reise via Istanbul.
Vår første dag startet med verdens beste frokost og et skolebesøk i Tokyo Cool Animation. Turen dro deretter til Akihabara. Yokohama Cup-noodle-museet var overraskende gøy. Å lage nudler selv var sjukt. Vi fikk søte bandanaer som så ut som kyllinger og vi tegnet på våre hjemmelagde nudlerpakker.
I Meiji-helligdommen var vi vitne til 2 bryllup. Deretter Harajuku. Et fellesmåltid og nattbuss til Kyoto. Da vi kom frem reiste vi direkte til manga-museet hvor vi hadde mangakurs. Det var nice. Veldig deilig å ligge på gresset utenfor også (etter nattbuss turen…).
Dagen etter var det Kinkakuji (gull-templet) og deretter Kiyomizu-dera. Dette var også første gang vi møtte kinaklassen på turen. Gjenforeningen var fantastisk.
Noen på Fushimi-Inari Shrine i lag med kinaklassen.
SHINKANSEEEEN! Vi kom frem til Tokyo på bare 3 timer. Dagen ble for det meste brukt til å se på gatene ved Nippori. Nydelig.
Studio Ghibli! Det var utrolig å se på de ulike tegnefilmene som ble vist. Senere på kvelden ble det karaoke.
Museum of Nature and Science. Det var sjuke utstillinger av dinosaurer og dyr generelt. Anbefales.
Siste fulle dag skulle utnyttes. Noen dro til TeamLab, Akihabara, Ginza, Harajuku og Ueno. Folk skulle handle inn det siste, møte venner som også var i Japan, henge med kinaklassen osv.
På avreisedagen fikk vi sett Asakusa tempelet, og deretter bar turen hjemover. Vel heim etter laaang reise med gode minner.
Av Mia og Synne (og litt Tiina)