Studieturen i mars og april for kinaklassen går til Thailand ettersom både Kina og Japan forblir stengt i vår. Vi skal tilbringe 36 dager for å oppleve det beste av Smilets land fra sør til nord og feire det tradisjonelle nyttåret Songkran sammen med lokalfolk. Fra neste uke skal klassen bruke tid til å gå gjennom reiseruten og forberede seg for en unik reise med kultur, historie og vakker natur i det unge landet. Vi gleder oss!

Når vi har akklimatisert oss i Phuket og besøkt noen små skjønne øyer med long-tail båt reiser vi mot nord til Khao Sok som har blitt sett som det vakreste området i det sørlige Thailand. Her skal vi overnatte i tradisjonelle bungalows ved Cheow Lan Lake i nasjonalparken, vandre i regnskogen, oppleve dyreliv og nyte den fine og fredfulle naturen.

I den fascinerende hovedstaden Bangkok skal vi bl.a. besøke det gamle kongelige palasset, det meste kjente buddhistiske tempelet Wat Arun «Temple of Dawn», det livlige China Town m.m. Utenfor Bangkok opplever vi det flytende markedet og det berømte jernbanemarkedet i sosialmedia. Deretter setter vi kurs vestover til Kanchanaburi, elven Kwai med «dødens jernbane», noen kjente fossefall og Sanghklaburi med Mon-folket ved grensen til Myanmar i det frodige og spektakulære naturlandskapet. Det historiske Ayutthaya med sin avslappende sjarm og imponerende tempelruiner skal vi også besøke.

Med natt-tog reiser vi fra Bangkok til det fjellrike området i nord, til Chiang Mai. Her blir man bare begeistret av den gamle byen med vakre templer og rolige atmosfære. Vi skal også bli kjent med de fornøyde elefantene i Chang Chill og ta en dusj for dem. En tur til Doi Inthanon nasjonalpark, Thailands høyeste punkt – 2565 m.o.h er også verdt å få med. Det er her i Chiang Mai vi skal feire Songkran sammen med lokalfolk.

I Chinag Rai besøker vi det Hvite og Blå tempelet, se klokketårnet i sentrum av byen og oppleve en fantastisk blomsterpark. Dagstur til det berømte Gylne Triangelet «The Golden Triangle» og Opium-museet skal vi få til. Med en båt på Mekong elven mellom Thailand, Myanmar og Laos kommer vi frem til Laos og besøke et marked.

Etter flere uker med masse opplevelser fortsetter vi til Hua Hin. Her kan vi slappe av og nyte byens strender, utforske området både til fots og på sykkel.

Listen over hva vi skal oppleve er veldig lang. Denne reisen er også en kulinarisk reise med fantastisk thailandsk mat.

Under studieturen skal klassen skrive reiseblogg. Hvis du er interessert, klikk gjerne her for å følge vårt fotspor i Thailand. Turen starter den 17.mars.