For andre år på rad har hovedformålet med turen nordover vært å oppleve surfing og toppturer i noe av det mest eksotiske landskapet Norge kan tilby. Bortsett fra toppturar i Sunnmørsalpane i Møre og Romsdal. Fokus ligger på å gjennomføre aktivitetene i god stil på en måte hvor elevene har det fint og samtidig har mulighet for å lære praktisk og anvendbar kunnskap. Dette kan for eksempel være trygg ferdsel i skredterreng og surfing vinterstid i Nord-Atlanteren.

Vi har bodd i klassiske rorbuer i sjøkanten i idylliske omgivelser utenfor Kabelvåg. Gjennom de to ukene har elever og lærer hatt en rekke dager med strålende solskinn på topptur og Lofotfiske etter skrei. Denne siste uka har vi flytta fokus til surfing og fotturer i de villere delene av Lofoten lengre vest på øygruppa.

I forbindelse med havsurfing gjennomgår elevene surfeleksjoner før dagens økter på Flakstad. Dette er slik vi også har gjort under tidligere surfeturer til Stad og Hoddevika på Vestlandet. Du finn meir info om linja Friluftsliv Sunnmørsalpane ved å klikke her.

Du kan lese om elevenes egne opplevelser i bloggen https://friluftslivklassen.com

Sjekk også ut klassens Instagramkonto friluftslivsklassa