Tiden flyr i godt selskap, er et ordtak vi alle kjenner godt! Dette gjenspeiler hvordan kinaklassen har hatt det siden skolestart. Alle har blitt godt kjente og trives med hverandre gjennom læring, lek, kos og prat.

Pr. dags dato har klassen lært seg over 100 tegn og øvd grundig på pingyin som er det offisielle transkripsjonssystemet for standard kinesisk. Landets geografi, myter og mytologi er et viktig kapittel for oss å begynne å lære om Kina. Dokumentarfilmer om landet og dyrelivet i Kina har vi også sett.

Vi har lært om te-kulturen i Kina, lagd og smakt på bl.a. grønn te, rød te, svart te, Oolong te, jasmin te, krysantemum te og pu’er te. Matlaging er alltid populær i klassen. Vi har lært oss å lage bl.a. jiaozi og Haibiaos Colakylling.

Tradisjonelle kinesiske spill f.eks mahjong og kinesisk sjakk har vi også prøvd å lære. Mer øving og oppfrisking blir det senere i høst.

Den vakre naturen på Sunnmøre har vi også fått oppleve. Klassen har vært på Romedalen og på Hallehornet i strålendevær for å nyte det fantastiske landskapet.

Vi var også den første klassen som arrangerte elevkveld og satt standarden for alle andre klassene. Mange i klassen har vist stor interesse i kinesisk knutekunst. Vi regner med at det blir mange fine armbånd og små søte ting i knutekunst til deres nære og kjære i nærmere fremtid.

Alt i alt har det vært en hektisk og innholdsrik periode før høstferien.

Hvis du er interessert i hva vi driver med på linjen, kan du gjerne følge klassens blogg på www.kinaklassen.com.