Å være på reise sammen er en viktig del av det å gå på folkehøgskole. Mange av elevene har ikke vært nordover i Norge og Lofoten har en spektakulær natur med gode muligheter for toppturer, surfing og klatring, som er hovedaktivitetene på linja. Folkehøgskolene har lenge blitt utfordret på å reise mindre til utlandet, så nå fikk vi også en anledning til å ta denne utfordringen på alvor.

Første uka var vi innlosjert i koselige rorbuer på vakre Kalle og idylliske Henningsvær, ute i havgapet. Det var nesten litt magisk å våkne av måkeskrik, soloppgang og båter på vei til fiske tidlig om morgenen. Naturen i Lofoten er spektakulær. Fjellene i reiser seg majestetisk opp fra havet og inviterer til toppturer. Det var nok snø for flotte skiturer og i tillegg fikk vi sett Lofoten fra sin beste side, badet i sol og blå himmel.

Friluftsliv X Bali skitur Lofoten 2021

Er man i Lofoten i mars må man også dra på lofotfiske. Vi fikk hyre på en fiskebåt i Henningsvær og det ble så mange kilo torsk at vi var selvforsynt i flere dager. At noen lå over ripa største delen av båtturen er fort glemt når torsken på stanga veier oppi 15 kg.

Friluftsliv X Bali surfing Lofoten 2021

Andre uken satte vi kursen mot Vestvågøy og den kjente surfestranda Unstad. Surfing i Lofoten innfridde. Det ble en rå uke med surf, brødbaking, torskemiddager, jacuzzi & badstu, verdens beste kanelsnurrer, og ikke minst nordlyset som danset på himmelen for oss.

Det ble en viktig felleskapsstur der samarbeid var helt sentralt, elever og lærere ble bedre kjent og fikk fantastiske minner for livet!

Hilsen fra linjelærer Hilde Maria Nicolaisen

Klikk her for å lese heile reisebrevet frå Lofoten