Assistentene Hedda og Morten har satt seg ned med Kristina fra Egyptklassen og Tora fra animasjonsklassen for å prate litt om livet på internatet.

 

                                            Tora og Kristina


Tora og Kristina bor sammen på rom 204. De kjente hverandre fra før de begynte på folkehøgskolen, men hadde ingen idé om at de skulle søke og havne på samme skole, og attpåtil på samme rom! Det å kjenne noen fra før når man begynner på folkehøgskole er ikke en dum ting, mener de to.

 

– Den dagen jeg kom hit var jeg litt nedfor og lei meg etter å ha sagt farvel til alle hjemme, men straks jeg landet på flyplassen og ble møtt av de supre assistentene ble dagen mye bedre! Og at jeg også havnet på rom med Kristina gjorde at jeg fikk en flott start på året.

 

Ting skjer fort på en folkehøgskole, og i begynnelsen er det stressende med nye folk overalt hele tida. Og for de fleste er det også en ny opplevelse å dele rom med noen man ikke kjenner så godt.

 

– I begynnelsen var jeg stressa av å ha så mange folk rundt meg hele tida, og ble fort sliten av det. Nå er jeg heller stressa hvis det er stille og folketomt, mener Tora, som sammen med Kristina føler de har hatt en personlig utvikling hittil i år og er mindre sjenert og har lettere for å komme i kontakt med andre.

 

Vi lurer på hvordan de har det her. Hva gjør de på fritida? Er det noen ganger kjedelig?

 

– Vi har det utrolig bra her! Folkehøgskole er 10 ganger bedre enn forventet! Vi trodde vi kom til å sitte mer på rommet. Her fikk vi venner med en gang og vi finner på utrolig mye gøy! 
 

– Ellers har vi det morsomt med elevkvelder og filmkvelder hvor vi kler oss ut og finner på masse moro sammen. ALT er gøy på folkehøgskolen! Her er ingen dager like og det er alltid noe som skjer!

 

På spørsmål om de har fått noen uvenner, svarer Tora kontant nei. Hun liker alle, mener hun, samtidig som Kristina drar litt mer på det. Men før hun rekker å svare, bryter Tåle seg inn i samtalen.

 

– Det er jo umulig å like ALLE da! Jeg har mange uvenner, jeg, spøker han.

Savner dere noen hjemme?

 

– Nææææh. Altså jeg er jo glad i foreldrene mine og sånn, men for det meste er det pengene til mamma og pappa jeg savner, ikke mamma og pappa liksom, sier Kristina.  Tora er helt enig.

 

Men klarer dere å vaske klær selv da?

 

– Haha, før høstferien vaska jeg bare alt på 60 grader jeg, ler Kristina. Men nå har jeg lært det.

 

Tora skryter av at hun ALLTID har kunnet vaske klær, men likevel la hun et rødt skjerf sammen med noen hvite topper og endte opp med nye, rosa klær.

 

Dessverre fikk vi ikke tid til flere spørsmål siden Tora  måtte løpe for å levere kofferten sin nøyaktig kl.21.00. Dagen etter ventet en utrolig spennende busstur til Fredrikstad hvor hun skulle kose seg med animasjonsfestival. Får håpe Kristina ikke må gråte seg til søvn hver kveld nå som hun må sove alene på rommet.

Intervju og tekst av: Hedda og Morten