Frem til 10. mars 2019 har kinaklassen vært på reisefot i midtens rike i to uker. I Beijing har vi besøkt Den forbudte by, Sommerpalasset, Lamatemplet, Himmelens tempel, Antikkgata, Den himmelske freds plass og vandret på Den kinesiske mur. Om kvelden fikk vi sett en fantastisk kungfu forestilling.

Deretter har vi brukt en uke i Pandaens hjemsted i det frodige sydvestlige Kina. Her har vi sett verdens største buddhastatue uthogget i fjellet, utforsket verdens eldste fungerende irrigasjonssystem Dujiangyan, lært om Sanxingdui sivilisasjonen som forsvant sporløst for 3000 år siden. Vi har også gått 42 kilometer på en dag og besteget et av Kinas fire hellige fjell Emei. Vi har også nyttet sichuan-opera med face change som en av Kinas hemmeligheter. Sist men ikke minst har vi spist mye variert og god mat.

Fra Chengdu tok vi lyntog gjennom et par provinser og kom frem til Guilin med den vakre Li-elven for nye eventyrer. Her er det deilig varmt. I skrivende stund har klassen hatt en rolig dag med byvandring i skinnende sol. På mandag skal vi besøke Lilong håpskole som alle i klassen har gledet seg til.

Følg vår blogg på www.kinaklassen.com hvis du vil vite mer.

[sircon-showcase id=»6977″]