Den 25.november tok 100 elever og flere lærere bena på fart for et veldedighetsløp for en fattig barneskole i det sørlig Kina. Skolen ligger i et naturskjønt fjellområde med mye folk og lite dyrkbar jord. «Løp for håpskole» er en del av Håpskoleprosjektet på Møre Folkehøgskule og ble arrangert i KIWI-hallen i Ørsta. Hele løpet tok en time, følgt med mye svett, slit og godt humør. Pr. dags dato har elevene klart å samle inn kr 57.890.

Pengene skal bli brukt til nye bøker, varm lunsj på skolen hver dag, sportutstyr, køyesenger i sovesalen og nye vinduer på barneskolen. Mange voksne i området har reist til storbyen for å tjene levebrød. Deres barn bor «alene» hjemme enten med gamle besteforeldre eller slekter i mer enn ni måneder hvert år. Kinaklassen skal besøke skolen og ha undervisning i engelsk for barna i mars.

Siden skolestart har kinaklassen hatt bærehjelp på Ørsta kulturhus, flaskepanting og gårdsarbeid med å slå på solblom for å samle inn penger til håpskolen. Mer om håpskoleprosjektet finner du her.